Klimatmarscher 29 april !

Den 29 april har Trump-administrationen i USA suttit i nittionio dagar. Presidentskapet har startat med attacker mot FN:s klimatavtal och klimatforskningen. Vi vill visa att Sverige står emot det och driver på för kraftfulla klimatåtgärder.
Därför samlas vi till People’s Climate March med manifestation och demonstration i Stockholm den 29 april, till stöd för vår framtid och för våra rörelser i Sverige, USA och i övriga världen.
Ett hållbart klimat, fred, jämlikhet och social hållbarhet hänger ihop. Därför bjuder vi in rörelser och människor som kämpar för hållbara jobb, för kvinnors villkor, för ursprungsfolk och mänskliga rättigheter, att göra People’s Climate March Stockholm till en gemensam manifestation för en hållbar framtid.
Kom med och visa tillsammans med oss att du bryr dig!

Tid, plats och program meddelas senare. kontakta gärna kontakt@klimatsverige.se ifall du vill vara med och förbereda manifestationen.

Se facebook, uppdateras fortlöpande https://www.facebook.com/events/1879461595623993/

I USA har klimatnätverket Peoples Climate Movement tagit initiativ till en stor och bred klimatmanifestation den 29 april – PEOPLES CLIMATE MARCH. Datumet är valt eftersom Trumpadministrationen då suttit vid makten i 100 dagar. Klimatnätverket består av hundratals klimat-, miljö- och rättviserörelser i landet. De organiserade den stora klimatmarschen i New York i september 2014 som samlade 400 000 deltagare. Parollerna för Peoples Climate March är:

We Resist, We Build, We Rise
March for Jobs, Justice and the Climate

https://peoplesclimate.org/

Samordningsgruppen för KlimatSverige föreslår nu nätverkets organisationer att vi tillsammans ska genomföra Folkets klimatmarscher (Peoples Climate March) i Sverige den 29 april, i solidaritet med amerikanska folkets protester mot Trumpregeringens klimat- och människovidriga politik. Vi måste fortsätta kräv en global klimatpolitik som tar vetenskapen, rättvisan och människovärdet på allvar.

Vi uppmanar därför samtliga i nätverket KlimatSverige – organisationer, samfund, föreningar och individer – att samarbeta för klimatmarscher i hela landet, i storstäderna såväl som i glesbygden. Vi gjorde det den 29 november 2015 och vi kan göra det igen, och ännu större.

Vi har ett preliminärt förslag till plattform för uppropet:

FOLKETS KLIMATMARSCH – PEOPLES CLIMATE MARCH
Vi sätter Planeten Först!
Vi står emot lögner om klimatförändringarna
Vi bygger allianser för en hållbar framtid
Vi står upp för människovärde och klimaträttvisa