Lyckad kurs för Klimatinspiratörer i Göteborg!

Det var en förhoppningsfull skara blivande klimatinspiratörer som samlades på ABF Järntorget i Göteborg 26/11 för att under en dag låta sig inspireras.

Vi 21 deltagare  kom från Halmstad i söder till Trollhättan i norr, med majoritet från Göteborg. Kursledare var Klimataktions  Nina Naim och Torbjörn Vennström som bjöd på både fakta och känsloaspekter på ett utmärkt sätt. Dessutom var det ett tillfälle att dela erfarenheter med varandra. Torbjörns innehållsrika och effektiva pp-presentation fick vi dessutom med oss hem, som en utmärkt grund för kommande presentationer på hemmaplan, t ex vid skol- eller arbetsplatspresentationer. Själv känner jag mig både inspirerad och stärkt i att t ex våga prata om klimathotet  i nedtystade sociala sammanhang där självcensuren ofta härskar när alla pratar om fantastiska flygresor.

Det gläder mig att höra att Klimataktion planerar att göra fler kurser under året på fler orter. Mycket angeläget, tiden rinner snart ut!

Anders Bengtsson

Halmstad

cof
dig