Klimatriksdagen, sprid infon och glöm inte anmäla före 22 april!!

Hej alla klimatnätverkande, enskilda och organisationer! Hjälp till och sprid till era vänner och medlemmar.

Du kommer väl till det största klimateventet i år – Klimatriksdag 2018 fredag 4 maj – söndag 6 maj i Aula Magna, Stockholms universitet

Det blir verkligen en riktig folkriksdag för klimatet! Med över 250 inlämnade motioner och 10 arbetande utskott, 190 stödjande organisationer och företag och 600 stödjande privatpersoner. Och ett jättebra program med massor av kända artister, inspiratörer,intressanta seminarier och panelsamtal. Utställare, bokbord, forum för lokala aktivister, festivalområde utomhus. Under söndagens avslutning kommer representanter för alla riksdagspartierna att ta emot resultatet av de framröstade motionerna.

OBS DEADLINE FÖR DELTAGARANMÄLAN 21 april, anmäl dig här:

http://klimatriksdagen.se/delta/#delta

Ladda ner affischer HÄR  och HÄR

EFTERLYSNING 1 – vem kan ställa upp i Praktiska arbetsgruppen? Det behövs fler som jobbar med allt det praktiska som lokaler, catering, logistik, anmälningar mm när endast en månad är kvar. Skicka ett mejl till anmalan@klimatriksdagen.se

EFTERLYSNING 2 – vem kan ställa upp som volontär under delar av eller hela Klimatriksdagen? Du får tillfälle att utan avgift delta i delar av programmet, guida de besökande, rådda, ta emot medverkande artister och talare mm. Ung eller gammal kvittar. Anmäl dig till http://klimatriksdagen.se/delta/#delta

EFTERLYSNING 3 – Bidra ekonomiskt! De flesta av nätverket KlimatSveriges organisationer stödjer och deltar i Klimatriksdagen. Gör det du också, antingen genom att anmäla dig som deltagare, som volontär eller genom ett ekonomiskt bidrag. Alla jobbar ideellt före och under Klimatriksdagen, men det finns förstås stora kostnader. Plusgiro 74 88 44 – 8; bankgiro 787 – 6394; swish 1233363439.

 

Du missar väl inte heller årets stora klimatmanifestation som avslutar Klimatriksdag 2018 söndag 6 maj!

14:00 Samling och Klimatfest med artister och talare i Humlegården
15:00 Klimatriksdagens delegater anländer från Stockholms universitet
15:30 Klimatmarsch mot Mynttorget och överlämnande av motioner till representant för Sveriges riksdag.

VILL DU & DIN FÖRENING/ORGANISATION ANSLUTA, GÅ I ELLER STÖDJA MARSCHEN?

Fantastiskt! ANMÄL DIG TILL: klimatmarschsthlm@gmail.com, så återkommer vi med detaljer & information för ert deltagande.

Det är viktigt för oss alla att detta blir en fredlig, partipolitiskt obunden & oberoende manifestation. Därför ber vi er att undvika stora loggor för partier & politiska nätverk. Partier & nätverk får självklart delta – men med budskap kopplat till denna manifestation & vad ni vill förmedla & stå upp för med just denna dag i fokus.

KOM PÅ STORMÖTE hos Greenpeace 16 april!
Redan den 16:e april kl.18.30 kan du komma till vårt Stormöte för klimatevent 6 maj på Rosenlundsgatan 29 B i Stockholm (hos Greenpeace) och få reda på mer detaljer om arrangemanget – vad som är på gång, vad som behövs fixas & vad du kan hjälpa till med innan, under & efter marschen. Föranmäl dig gärna till: klimatmarschsthlm@gmail.com,  eller dyk bara upp.

SPRID ORDET!
Just nu är bland det mest värdefulla du kan göra för att hjälpa till att sprida ordet om detta – till familj, vänner och alla du känner, för att se till att det här blir en så stor, fantastisk och färgsprakande folkfest som möjligt! Vi tar endast emot bidrag av privatpersoner och oberoende organisationer & nätverk.

Klimatmarsch 2018 till BG 377-4429

Vi ses första helgen i maj!

Hälsning från Samordningsgruppen för KlimatSverige