Naturskyddsföreningen: Höll partierna sina miljö- och klimatlöften?

Inför valet är det viktigt att syna partiernas agerande när det gäller klimat och miljö. Det har Naturskyddsföreningen gjort. Inför förra valet frågade man partierna om de ställde sig bakom 18 olika miljökrav som föreningen formulerat. Nu har man i en genomgång analyserat hur partierna agerat under den gångna mandatperioden och redovisar detta i en rapport.

Vänsterpartiet för högst betyg tätt följt av Miljöpartiet. Intressant är också att Socialdemokraterna uträttat mer än de lovat, ett resultat som MP kan ta åt sig äran av. Uppsidan av MP:s  jobbiga kompromisser i regeringssamarbetet.

Alliansens ”starkaste miljökämpe” Centerpartiet gör en ganska slät figur i granskningen, och moderaterna är inte oväntat sämst. Och SD kommer på sista plats, helt i en egen division.

Läs rapporten, och debattartikeln i DN 15/5.