Årsmötet för Klimataktion riks

Alva från Rodengymnasiet

Under årsmötet den 7 april fick vi besök av Alva från Rodengymnasiet i Norrtälje som berättade om Fridays For Future, #FFF. I Norrtälje samlas de strejkande utanför kommunhuset varje fredag.

Här kan du läsa dokumenten som delades ut inför årsmötet 

För övrigt innehöll dagen den sedvanliga genomgången av verksamhetsberättelse och budget m.m. Några nya styrelsemedlemmar valdes in:

  • Oscar Magnusson, journalist
  • Ulla Tengblad, fysiker
  • Mårten Pella (suppleant)
Styrelsen 2019: från vänster Ninna Gunnarsson, Pia Björstrand, Hanna Österlund, Oscar Magnusson, Janine OKeeffe och Eva Berlin. Styrelsemedlemmar som saknas på bilden är Samuel Jarrick, Hanna Örnskär, Ulla Tengblad och Mårten Pella

Det togs också beslut om att starta en opinionsgrupp och en visionsgrupp. Mejla oss gärna på info (@) klimataktion.se om du vill veta mer eller delta i någon av dessa grupper.

På slutet fick vi höra Pia Björstrand framföra sin egen version av ABBAs Money, money, money:

Säg vad är det för ont vi gör när det är andra som förstör – mycket mer?
De skövlar jorden, dödar djur – så när ska det bli deras tur – att ha fel?
Lev ett liv i lyx och flärd, konsumtionen förstör vår värld. De äter kött och slänger mat, snart är det kört för vårt klimat!!

Refräng: Pengar pengar pengar, bara pengar, styr vår hela jord! Vi vill bara kämpa och få frågan upp på allas bord!! Ahaaaa…det är nästan för sent…nu så måste det bli action, inte bara ord!!

Hur kan det bara vara rätt att leva få på detta sätt – vilket spel! Att skövla skogar, tömma hav på fisk – det följer våran lag – tänk så fel!!
Varför ska vi följa reglerna när de leder till skit för alla? Nej så är det nog ni vet, vi menar allvar – hör ni det?
Refräng * 2

Kanske kan det bli Klimataktions egen kampsång?

Vill du bli medlem – klicka här!