EU Climate Vision 4 maj

Pia Björstrand m fl vid Klimataktions bokbord

Idag deltog Klimataktion på EU Climate Vision, ett evenemang anordnat av Klimatriksdagen för att sprida kunskap och information inför EU-valet. Evenemanget ägde rum vid Hornstulls strand i Stockholm.

– Härligt att se att det finns många som engagerar sig; seminarierna var i stort sett fullsatta och vi fick många besökare vid vårt bord, säger Pia Björstrand, talesperson för Klimataktion.

Här kan du se direktsändningen av dagens program:

Start: Klimatriksdagen presenterar Call for Action – vårt klimatmanifest om de åtgärder som bör utföras i EU för att nå klimatmålen, baserat på arbetet inom Klimatriksdagens sex utskott.

Läs Call for Action (pdf) >>

19 min: Klimatpodden livesänder, gäst Anders Wijkman

1:40 min: … en framtid värd att plugga för …
Panelsamtal med klimatstrejkare inom Fridays For Future Greta Thunberg har inspirerat miljontals ungdomar och vuxna att gå ut på gatorna. De kräver en politik och ett ledarskap som tar klimatkrisen på allvar. De vill se en genomgripande omställning av samhälle, ekonomi och vårt sätt att tänka så att dagens barn och unga får en framtid värd att drömma om

2:20 min: Panelsamtal: Det klimatsmarta livet
Förutom att nyttja vår röst i EU-valet, vad mer kan du och jag göra för att leva lite mer klimatsmart? Lyssna till vår livsstilspanel som representerar olika delar i vardagslivet, resor, mat, mode och kultur.

Läs mer på www.klimatriksdagen.se

Se hela programmet (pdf)