Global Strike For Future 24 maj på 109 orter i Sverige

Global Strike For Future & FFF
Global Strike For Future & FFF

Här är hela listan:

Den 24 maj, två dagar före EU-valet har den snabbt växande ungdomsklimatrörelsen Fridays For Future utlyst en ny global strejkdag. Klimatengagerade på minst 109 orter runt om i Sverige har anmält att de arrangerar manifestationer den 24 maj. Här presenteras listan på alla platser. I Stockholm blir det en stor klimatmarsch och samling i Kungsträdgården med kända artister, och tal av Greta och forskare. Globalt planeras över 1200 manifestationer.

Här är alla orter i Sverige, där klimatengagerade gör manifestationer i samband med Global Strike For Future (det tillkommer nya platser löpande):
Alingsås Arboga Avesta Boden Bollebygd Borlänge Borås Degerfors Ekerö Enköping Eskilstuna Essunga Fagersta Falkenberg Falköping Falun Gislaved Gnesta Gnosjö Göteborg Gävle Halmstad Helsingborg Hjo Hudiksvall Hylte Härnösand Höganäs Hörby Järfälla Jönköping Kalix Kalmar Karlsborg Karlskoga Karlskrona Karlstad Kil Kiruna Kramfors Kristianstad Kungsbacka Kungshamn Kungälv Laholm Landskrona Leksand Lidköping Lindesberg Linköping Ljungskile Luleå Lund Lysekil Malmö Mariestad Molkom Mora Mullsjö Munkedal Norberg Norrköping Norrtälje Nyköping Nynäshamn Ockelbo (23/5) Oskarshamn Rättvik Sandviken Sigtuna Simrishamn Skellefteå Skövde Solna Stockholm (Humlegården/Kungsträdgården) Stockholm (Frescati/Universitet) Strängnäs Sundbyberg Sundsvall Säffle Söderhamn Södertälje Sörforsa Tanumshede Tomelilla Tranemo Trelleborg Trollhättan Trosa Turinge Nykvarn Täby Umeå Uppsala Vallentuna Vetlanda Vimmerby Visby Vänersborg Vännäs Värnamo Västervik Västerås Växjö Ängelholm Ånge Årsta (Stockholm) Örebro Örnsköldsvik Östersund.

Här är kartan över registrerade klimatstrejker och manifestationer i Sverige: https://www.fridaysforfuture.org/events/map?c=Sweden&d=2019-05-24

Det gemensamma budskapet inför Global Strike For Future 24 maj är:

  • Lyssna på forskarna
  • Följ Parisavtalet
  • Stoppa uppvärmningen under 1.5 grader
  • Politiker på alla nivåer, lokalt, nationellt och internationell bör deklarera nödläge för klimatet.
  • Vårt mål är att på rättvisa, demokratiska och jämlika grunder bevara och förvalta en levande planet för kommande generationer. Alla behövs, alla är välkomna och värda att lyssna till.

Läs hela pressmeddelandet från Klimatsverige >>