Global skolstrejk i Kungsträdgården 24 maj

Fredag 24 maj har ungdomsrörelsen Fridays For Future utlyst en ny global skolstrejk för klimatet – Global Strike For Future – en strejk som sannolikt kommer äga rum på över tusen platser runt om i världen samma dag. I Stockholm flyttar skolstrejken denna fredag från Mynttorget till Kungsträdgården med ett stort liveprogram på scen från kl 13. Greta Thunberg kommer att hålla tal liksom klimatforskare från Bolin Centre for Climate Research och strejkare från Fridays For Future. Dessutom blir det liveframträdanden med norska storstjärnan Astrid S och svenska artister som Molly Sandén, Jireel, Lamix, Danny Saucedo och Annika Norlin, som alla kommer för att visa sitt stöd för den växande rörelsen. Dagen inleds kl 11.30 med samling för en gemensam marsch från Humlegården till Kungsträdgården.

– Vi står inför en existentiell kris, den största krisen mänskligheten någonsin stått inför. Men den har ignorerats i decennier och fortsätter att ignoreras och vi unga accepterar inte det längre. Därför strejkar vi. Vi kämpar för vår framtid och vi kommer inte att ge upp, säger Greta Thunberg.

Tider för Global Strike For Future i Stockholm 24 maj
11.30 Samling i Humlegården för alla som vill gå med i marschen
12.00 Marsch från Humlegården till Kungsträdgården
13.00 Programmet på scen i Kungsträdgården börjar

Det gemensamma budskapet för Global Strike For Future 24 maj

  • Lyssna på forskarna
  • Följ Parisavtalet
  • Stoppa uppvärmningen under 1,5 grader
  • Politiker på alla nivåer, lokalt, nationellt och internationell bör deklarera nödläge för klimatet.
  • Vårt mål är att på rättvisa, demokratiska och jämlika grunder bevara och förvalta en levande planet för kommande generationer. Alla behövs, alla är välkomna och värda att lyssna till.

Läs hela pressmeddelandet >>