Klimataktion – en del av Välfärdsalliansen

Janine O'Keefe på scenen
Janine O’Keefe och Håkan Blomqvist ledde röstningen

Den 16 maj deltog Klimataktion i Välfärdsalliansens demonstration där både fackföreningar, hyresgästorganisationer, välfärdsorganisationer och klimataktivister deltog under parollen Välfärd, Trygghet, Klimaträttvisa! Alliansen vill försöka att förena kampen för alla de tre målen.

Vi samlades på Sergels torg där fackföreningar, Hyrestgästföreningen och ungdomar från FridaysForFuture höll tal. Sedan tågade vi till Mynttorget där Staffan Lindeberg sjöng och bland andra Samuel Jarrick från Klimataktion talade.

Manifestationen avslutades med att konferenciererna Janine O’Keefe från Klimataktion och Håkan Blomqvist, historiker, lät deltagarna rösta med röda eller gröna kort på förslagen i det så kallade 73-punktsprogrammet, det vill säga den politiska uppgörelsen mellan S, Mp, C och L från i våras. I detta program finns det en del bra åtgärder för klimatet men på det stora hela är åtgärderna tyvärr alldeles för otillräckliga.

Text och bild: Hanna Österlund