Protestaktion mot Förbifart Stockholm

Söndagen den 6 oktober hade Trafikverket visning för allmänheten av en motorvägsbro, vid bygget av Förbifart Stockholm vid Trafikplats Hjulsta. Där planeras den sexfiliga motorvägstunneln övergå till två broar, och där kommer befintlig motorväg behöva breddas för att kunna ta hand om den ökade biltrafiken till följd av Förbifart Stockholm.

Trafikverket bjöd på kaffe och bullar och försökte sälja in det enorma projektet som något familjevänligt, men Extinction Rebellion och Nätverket Stoppa Förbifart Stockholm, där bla Klimataktion Stockholm och Naturskyddsföreningen ingår, tog över föreställningen genom att visa på allvaret i det orimliga i jättesatsningar på fortsatt fossilberoende infrastruktur mitt under full klimatkris!.

Extinction Rebellion (XR) genomförde en die-in, där de lade sig ner och spelade döda.

Läs mer om aktionen på stoppaforbifarten.nu