Vi dansar och håller oss vid liv

Pia Björstand i spetsen för flashmoben

Både i Nyköping och i Stockholm har det i helgen dansats för klimatet till låten Stayin’ Alive av BeeGees. Under den nationella skolstrejken för klimatet i fredags dansade ett 20-tal klimatdemonstranter fram på Nyköpings gator. Alla var klädda i rött eftersom det var Alla Hjärtans dag.
– Vi dansar för kärleken till vår jord, sa Pia Björstrand, talesperson för Klimataktion.

SVT uppmärksammade flashmoben i Nyköping.

På lördagen ordnade Petra Palmén och Karin Wrete m. fl. en liknande flashmob på Medborgarplatsen, som sen fortsatte ut på Götgatan och ner till Södermalmstorg. Uppåt 500 personer hade anmält intresse för aktionen och ungefär 30 personer medverkade. Varmt tack till alla!

Lars Epstein och Eva Keith-Rosander

Mitt i Södermalm och DN:s Lars Epstein har skrivit om Stockholmsaktionen.