Skostrejk 25 juli för klimatsmart omstart tillsammans med USA och Kanada!

För 3:e månaden i rad kör vi nationell skostrejk för klimatet. Den här gången tillsammans med USA och Kanada. Vi skostrejkar den sista lördagen varje månad fram till att makthavarna tar ansvar för vår framtid.

För praktisk information om skostrejk och registrering se https://actionnetwork.org/events/mer-nationella-skostrejkar-for-klimatet-den-257/

Om du undrar något kontakta Eva Keith Rosander 070-732 34 73, evakeithrosander (at) gmail.com.

Zoom: Vi ses på zoom varje söndag kväll kl 20:00 – 21:00 fram till skostrejken för frågor och pepp. Länk https://us02web.zoom.us/j/81843147490

Vårt krav gentemot politiker och makthavare är att de omedelbart, med människor och miljö i fokus går mot ett hållbart och tryggt samhälle. Vi menar att det ska ske på följande sätt:

Sätt människor och miljö främst. Prioritera stimulansåtgärder som snabbt skapar fler arbetstillfällen inom hållbara framtidssektorer. Inför skyddsnät och åtgärder för att hjälpa människor skola om sig och snabbt komma in i arbete inom framtidsbranscher.  Säkra biologisk mångfald och behåll kolinbindningen i skog och mark.

Lämna fossilekonomin. Se till att alla de finansiella stimulanser som nu rullas ut bidrar till att uppnå målen i Parisavtalet och FN:s globala hållbarhetsmål. Ta bort fossila subventioner och skattelättnader för fossil energi. Upphör med all offentlig finansiering av – eller investering i – fossil verksamhet. 

Rent konkret innebär det bland annat:

  • Vi tillåter inte Sveaskog avverka viktig skog.
  • Vi investerar inte i utbyggnaden av Preemraff 
  • Sätt ett högre pris på koldioxid.  
  • Vi förbjuder billiga flygbiljetter och flygresor kortare än tre timmar.

Vid första tillfället, den 30 maj hade vi skostrejk på 70 platser i Sverige (varav 25 i Stockholm). Vi uppmärksammades i drygt 40 tidningar, lokal radio och TV. Här kan du se hur skostrejken såg ut på Sergelstorg, den 30 maj, https://youtu.be/CE5Gywq7r_o . Då fick vi låna 200 par skor av Myrorna.

Tack för att du är med!

//Petra Palmén

Hittills anmälda platser:

  • Medborgarplatsen, Stockholm, 12:00 -13:00    Petra.palmen (at) outlook.com 072-251 14 00