Framtiden eller flyget

Den 10 augusti deltog medlemmar i Klimataktion i Flyglarm Arlandas aktion Framtiden eller flyget. Under en hel dag och kväll byggde deltagarna en ny färgglad ”gate till framtiden” ute vid Arlandas terminal 5.

Förbipasserande resenärer blev erbjudna en biljett till framtiden istället för en engångsbiljett med det fossila flyget till klimatkrisen.

Aktionen genomfördes som en protest mot Swedavias planerade bygge av 15 nya gater på det aktuella området (ett arbete som just nu ligger på is). En utbyggnad skulle öka flygtrafiken från Arlanda avsevärt. Aktionen genomfördes i stafettform för att många skulle kunna delta i byggandet av gaten utan att trängas med varandra. För mer info och dokumentation av aktionen se Flyglarm Arlanda.

Hanna Österlund, Klimataktions styrelse