Såg du också SVT:s program om flyget?

Petra Palmén i Klimataktion Stockholm anmälde programmet till granskningsnämnden. Vill du göra likadant? 

Det är bara att kopiera, eller skriv om. Hur enkelt som helst.
Program: Ekonomibyrån, avsnitt 13, Om flygbranschen
Kanal SVT2, Datum 2020-12-08, Sändningstid 20:45

Anmäl program till granskningsnämden

”Mitt under brinnande klimatkris bjuder SVT2 in 3 företrädare för flyget och resebranschen för att prata om flygets framtid. En nordenchef för IATA, en vd för en resetidning och en flygjournalist som alla inte ville annat än att komma upp i luften igen.

Skandal att ingen med en mer kritisk syn på detta överdrivna flygande fanns med som gäst. Någon som har koll på flygets negativa konsekvenser t.ex i form av utsläpp och klimatförstöring!

SVT ska visa alla sidor av en händelse ur en objektiv synvinkel. Det är deras uppdrag. Det här var långt ifrån objektivt.

Inte ord om att ett flyg ofta kan vara det enskilt största utsläppet en person kan göra på ett år. Med ett flyg har man förbrukat mer utsläpp än vad jorden klarar hantera per jordinvånare och år. Om alla hade råd att flyga T/R Sverige-Thailand per år skulle de totala utsläppen i världen öka 40%. Det är under all kritik att de pratar om flyget såsom man pratade om tobaken för 40 år sedan och man då påstod att det var oskadligt.”