Klimatcoachning

Vi utvecklar en metod för klimatcoachning. Vill du vara en del i detta och bli coachad? Vi tror att vi är som många behöver stöd i vårt klimatengagemang för att vi till exempel:

  • Vill hitta positiva och hållbara strategier för att skapa så stor förändring som möjligt, både på personlig och på samhällelig nivå.
  • Behöver peppande, ickedömande och stöttande samtal och sociala sammanhang.
  • Känner oro och uppgivenhet, maktlöshet eller frustration över samhällets och andras inställning till klimatförändringarna.

Känner du igen dig i någon av punkterna ovan? Då vill vi gärna träffa dig! Dels kan du få stöd och kanske nya perspektiv, dels bidrar du när vi utvecklar vår metod.

Du som är intresserad fyller i formuläret nedan. Vi kommer sedan att kontakta dig och boka en tid för ett personligt samtal via telefon/online (eller utomhus om möjligt) då vi tittar mer på dina behov och vad du vill få ut av coachningen. I pilotprojektet erbjuder vi upp till tre samtal per person. Samtalen är gratis och allt som sägs stannar mellan dig och din coach. Då detta är ett pilotprojekt och vi inte vet hur stor efterfrågan är kan det hända att vi behöver göra ett urval bland ansökningarna.

Observera att detta inte är någon terapi. Lider du av svår klimatångest som påverkar ditt liv på ett allvarligt sätt bör du söka professionell hjälp. Våra coacher är inte terapeuter, de är engagerade volontärer som utbildats i grundläggande samtals- och coachningsmetoder.

ANMÄL INTRESSE FÖR ATT BLI COACHAD HÄR!

Är du intresserad av att bli ideell klimatcoach?

För att kunna gå vidare och utöka verksamheten behöver vi fler klimatcoacher och vi undersöker nu om det finns intresse av detta volontäruppdrag. För att vara aktuell behöver man först ha gått eller gå kursen Bli Klimatinspiratör! Kursen är en heldag alternativt uppdelat på flera kvällspass och ges regelbundet. Man behöver också gå Klimataktions coachutbildning (en heldag, alt två halvdagar online) och man måste ha tid att föra regelbundna coachningssamtal och att delta i handledning. Om du är intresserad fyller du i formuläret här så hör vi av oss med mer information. En intresseanmälan är alltså inte bindande på något sätt.

Våra coacher: