Elever engageras i nytt samarbete

Klimataktion har startat ett samarbete med Brevvännerna som är en organisation med kunskap om skolvärlden och upparbetade metoder och kanaler.

Brevvännernas metod handlar om att alla elever i klassen får – genom att skriva ett brev – svara på de frågor som organisationen ställer. I det här projektet vill Klimataktion ta vara på de ungas röster i debatten och har sett att det som hjälper bäst mot klimatångest är att känna att man är med och gör skillnad.

– Vi kan använda ungdomarnas texter i vår kommunikation och vi hoppas såklart att både de och lärarna ska bli mer engagerade i klimatet och fortsätta jobba med frågorna, säger Charlotta Johansson, kommunikatör och projektkoordinator på Klimataktion.

Metoden baseras på samarbete, utbyte och verklighetsbaserad undervisning som ger eleverna känslan av att min röst spelar roll. Dessutom får organisationer kontakt med framtidens arbetskraft.

Till Brevvännerna och samarbetet med Klimataktion
Lärarhandledning och metodhandbok till högstadiet och gymnasiet