De hoppas på ett klimatsmartare nytt år

”Vår gemensamma önskan är att fler ska förstå att klimatfrågan angår oss alla och att våra politiker måste göra mer än de gör i dag.”

Det sa Ingrid Bergelin till Hallandspostens reporter för att strax därefter sätta sig på cykeln för att tillsammans med ett tjugotal personer från Klimatnätverket södra Halland demonstrera för klimatet.

Nätverket bildades våren 2021 och har hittills samlat 14 föreningar, bland andra Klimatstudenterna, FN-föreningen Laholm, Equmeniakyrkan i Sennan samt lokalföreningarna för Naturskyddsföreningen, Klimataktion, Fridays for future och Cykelfrämjandet. Förutom ”Cykla för klimatet” sista fredagen varje månad har vi ställt ”Allmänhetens fråga” i kommunfullmäktige om koldioxidbudget, skrivit debattartiklar och arrangerat ”stormöten” för planering av det fortsatta arbetet.  

/Anne-Marie Bruno

Se videon från evenemanget på Facebook

Läs om aktiviteten i Hallandsposten