Välkommen till Klimataktions Skånegrupp!

Vattenbild från Falsterbo


Nu startar Klimataktions nya lokalgrupp i Skåne. Gruppen planerar bland annat att fråga ut politiker, ordna föredrag och ordna cykeldemonstrationer. Kom med du också som bor i Skåne! Vi är tre personer som är medlemmar i Klimataktion och såg att det saknades en lokalgrupp i Skåne. Det ville vi ändra på, berättar Ann-Marie Lenndin, en av initiativtagarna.

Flera olika aktiviteter planeras, bl a :

o Utfrågning av regionpolitiker efter Uppsalas modell med inbjuden publik.
o Samarbete med andra miljöorganisationer i Skåne.
o Aktioner som till exempel cykeldemonstrationer. Föredrag och studiecirklar. 

-Vårt första planerade föredrag blir den 23 april med Alasdair Skelton i Malmö. Vi återkommer om plats och tid, se exempelvis Skåne lokalgrupps sida på Klimataktion. Här hittar du information om våra aktiviteter.

Vi är såklart också öppna för andra förslag och initiativ från medlemmar, fortsätter Ann-Marie. Lokalgruppen planerar att ses var fjortonde dag på Zoom till att börja med. Har ni någon lokal fråga som ni brinner extra mycket för? Vi vill få regionen att utlysa klimatnödläge. Lokaltrafiken är viktig, liksom havet, våra stränder och djurlivet. Sundet, med utbyggnaden av den konstgjorda halvön Lynetteholm i Köpenhamn vill vi också engagera oss i. Vi är oroliga för miljöriskerna. Det som ska bli roligast är att kunna forma något konstruktivt och hoppfullt tillsammans.

Hur gör man för att vara med?

-Mejla oss på skane(at)klimataktion.se. Vi blir glada om du hör av dig!