Delta i tredje Klimatriksdagen!

Det är valår, och dags för den tredje Klimatriksdagen 2-3 april i Kulturhuset i Stockholm. Klimatriksdagarna vill lyfta folkets röst i den svenska klimatpolitiken. Temat för Klimatriksdag 2022 är Människan i omställningen. 150 motioner har skickats in med förslag på klimatåtgärder som man tycker att Sveriges riksdag och regering borde genomföra.

Den digitala omröstningen om motionerna inleds 1 mars och pågår fram till 2 april. Resultatet meddelas söndag den 3 april, inför en utfrågning av riksdagens partier.

Du kan anmäla dig som deltagare här, och får då rösträtt. Även medlemmar i Klimatriksdagen har rösträtt. 

Men det händer annat på klimatriksdag 2022. Klimataktion medverkar med ett programpunkt; Hur du kan utveckla din aktivism. Barnperspektivet tas också upp, liksom vad omställningen innebär för arbetslivet. 

Dessutom kommer Klimatriksdagens utskott att presentera och diskutera en uppdatering och fördjupning av Klimatriksdagens egen klimatplan som presenterades första gången i september 2020. Programmet presenteras här inom kort.

Vi ser fram emot ett härligt evenemang när vi äntligen kan ses i lite större sammanhang! 

Torbjörn Vennström