Workshop om lyckligare framtid

Notterdam! Notera årtalet! 2045!

En turistguide för en fiktiv stad i Europa som har ställt om och uppnått Parisavtalets mål om klimatneutralitet när det gäller utsläppet av växthusgaser.

Jag har varit på workshop i Kalmar arrangerat av Klimataktion. Allvar, lek och fantasier kring ett Klimatneutralt Kalmar 2045. På engelska! Missade en del. Men när polletterna ramlade ner blev det riktigt spännande – och väldigt uppiggande. Anna Engström, Klimataktion Kalmar, ska ha stor heder för detta initiativ! Två forskare från Lund ställde upp gratis och höll i denna lite annorlunda och lekfulla workshop om en tänkt framtid 2045.

En av frågorna för vår fantasiperson 2045 var när man gjort sin senaste längre resa, med destination och anledning. Då säger en av deltagarna att hans senaste resa var till Moskva 2044 som var en stark och levande demokrati. Först gnisslade det i min gamla hjärna. När jag plötsligt förstod så var det bara så himla bra!!! När jag skriver nu kommer tårarna! Ryssland en levande och stark demokrati 2045!!

Tack till Ellinor Faure och Paul Graham Raven från Lunds universitet  som ordnade detta.
  
/Carl-Gustaf Olofsson, medlem Klimataktion Kalmar