Succé för Framtidsforum

Klimataktions stora klimatkonferens helgen den 22-23 oktober blev en stor succé! Konferensen utgjorde finalen på projektet Bli Klimatinspiratör som har fått ekonomiskt stöd av Postkodstiftelsen och pågått i närmare 2,5 år.

Konferensen blev fullbokad och beskrevs av deltagare som ett riktigt vitaminpiller för fortsatt engagemang. Sammanlagt var vi närmare 200 personer på plats i Folkets Hus, Bagarmossen. Konferensen inleddes med en peppande invigning med flashmob, engagerande tal och sång och en kort workshop där alla deltagare fick fundera på vilka egenskaper de själva har som kan vara bra att ha i klimatarbetet. Här på bilden kan vi se de egenskaper som deltagarna själva fyllde i.

Deltagarna fick också med sig frågor att fundera på under helgen, som vi sedan arbetade vidare med under avslutningen när deltagarna i grupper fick reflektera över vad de fick med sig från helgen.

På kvällen deltog närmare hälften av konferensdeltagarna på middag och fest med ett after-skiband som drog upp de flesta på dansgolvet och en DJ som spelade senare på kvällen. Det var fullt ös!!

Den mest välbesökta programpunkten var nog panelsamtalet på söndag förmiddag med Esmeralda Sjögren, Björn Wiman, Gurgin Bakirciouglu och Leo Calandrella Rudberg, lett av vår talesperson Pia Björstrand. Temat var Den krokiga vägen framåt och behandlade teman som hur vi i klimatrörelsen kan gå vidare efter valet, hur vi engagerar fler och hur vi kan bidra till en ökad mångfald i klimatrörelsen. Det blev skratt, allvar och ny inspiration under två timmar och du kan se en inspelning av samtalet här.

Syftet med konferensen var att utbyta erfarenheter, inspirera till engagemang och få nya kunskaper. Efter att ha fått deltagarnas utvärderingar kan vi med glädje konstatera att vi uppfyllde de målen. Citat från en deltagare: ”Jag hade höga förväntningar och de överträffades med råge. Prio 1 att gå på Framtidsforum om ni arrangerar det igen!”

Nu mer än någonsin behöver vi hitta hopp och kraft att fortsätta jobba för en bättre framtid. De workshops och föreläsningar som hölls var alla praktiskt och konkret inriktade på det. För er som missade programmet och vilka som medverkade går det fortfarande att se här: (länk). Klimataktion kommer aldrig att ge upp kampen för ett stabilt klimat. Vi hoppas att ni är många som vill vara med oss på resan; tillsammans blir vi starka!

Vi vill tacka Postkodstiftelsen för stödet som har möjliggjort Framtidsforum. ABF för gott samarbete under projekttiden och givetvis alla medverkande, volontärer och deltagare för en fantastisk helg!

Här kan du se en kort film från evenemanget.