Ny i riksstyrelsen

Mariam Nordmark, ny ledamot i Klimataktions riksstyrelse.

-Klimataktion var den rörelse som tog emot mig som ny aktivist och laddade mig med kunskap för att gå ut och nå ut till andra människor som Klimatinspiratör.

Det säger Mariam Nordmark som är ny ledamot i Klimataktions riksstyrelse. Riksstyrelsen fick på vårens årsmöte i uppdrag att komplettera styrelsen, vilket alltså nu skett.-Jag känner mig mycket glad över att ta plats i Klimataktions riksstyrelse. Det var med Klimataktion jag kom ut på gatan och dansade ut klimatbudskapet Staying Alive. Mariam Nordmark bor i Stockholm och jobbar som entreprenör med coliving och även som resurs inom skolan.

Hon berättar att hon under åren varit engagerad i att hitta nya former för att aktivera nya människor i klimatrörelsen.-Jag gillar att jobba med aktioner, där protesten är en aktion för att bygga det samhälle man vill se istället. Jag vill också verka för mer samarbete mellan rörelser och bygga starka viktiga nätverk som kan göra större aktioner när vi agerar tillsammans.Hon hoppas också nå ut till fler grupper där klimatrörelsen lyser med sin frånvaro. -Jag tror att en viktig del i omställningsarbetet är att bygga ett socialt hållbart samhälle som håller ihop, när andra röster vill vända människor mot varandra. //