Fantastiska Promenadklubben prisad

Den 19 december delade Klimataktion i samarbete med föreningen Geesgud och Rebellmammorna ut ett alternativt nobelt bonuspris  för Unga aktivister till fantastiska Promenadklubben med eldsjälen Desiree Ivares Osmark; lärarinnan som dragit igång initiativet på Engelbrektsskolan, Stockholm.  Tanken med alternativa nobla priser är att uppmärksamma lösningar som kan förändra världen.

Eleverna har gjort fina skyltar och ett tal om klimatet som de också har läst upp för vår statsminister Ulf Kristersson (vara klimatpolitik de inte är imponerade av). Vi blev förstås särskilt glada över bilden på en kramande isbjörn…

Nomineringen löd: Dessa i sanning unga aktivister promenerar oförtröttligt och entusiastiskt för vårt klimat i alla väder. Deras egentillverkade skyltar berör de hårdaste hjärtan och de arbetar på många sätt för miljön.

Tack Promenadklubben för allt ni gör! Tillsammans gör vi skillnad.