Praktikanter berättar om Indiens klimatarbete

Isabell Carlsson och Sofia Brännström var under 2018  praktikanter hos Srushtidnyan i Indien  – en organisation som Klimataktion stödjer. 

Isabell Carlsson berättar om de – för miljö och klimat – så viktiga mungroveskogarna och varför man bör fundera en extra gång innan man beställer in sina jätteräkor. Hon har också besökt ett plantage med mungroveplantor som är ett försök att återställa andelen mungroveskogar i Indien, som har minskat med 40 procent under det senaste århundradet.
Läs artikeln på Framtidsjorden.se ”7000 plantor räddar julen” (ny flik)

Sofia Brännström skriver om matkulturen i Indien där cirka 30 procent av befolkningen är vegetarianer men där de flesta inte vet vad vegankost är. Samtidigt får fler och fler indier råd med den ohälsosamma snabbmaten i ett Mumbai där smogen för att man inte sett stjärnhimlen på flera decennier.
Läs artikeln på Framtidsjorden.se ”Vad kan vi inte äta mer av?” (ny flik)

Läs mer om samarbetet med Indien >>

Foto: Isabell Carlsson