Just nu i Stockholm: Hungerstrejk för klimatet

Global hungerstrejk för klimatet utanför Sveriges Riksdag. Foto: XR

Klimathungerstrejk vid Riksdagshuset

En dryg handfull personer, däribland Klimataktions talesperson Samuel Jarrick, hungerstrejkar just nu för klimatet under Extinction Rebellions flagg. Aktionen äger rum bredvid Riksdagshuset, och har idag onsdag 20 november pågått i tre dagar. Planen är att hålla på en vecka.

Varför just hungerstrejk? En av strejkarna menar att detta historiskt varit ett viktigt verktyg för att visa att man verkligen bryr sig. Ens handlingar behöver uttrycka allvaret i klimatkrisen. Vi är mitt i en massutrotning av livet på jorden och på väg mot klimatkatastrof.

Massmedia har uppmärksammat aktionen, bland annat Svenska Dagbladet, Syre och TV 4. Några politiker har visat sig och pratat med hungerstrejkarna.

Broschyr till de Sveriges folkvalda

Veckan dessförinnan, vid en annan aktion, lämnade Extinction Rebellion fram en 12-sidig broschyr man tagit fram till politikerna: ”När klimatkrisen kommer – viktig information till Sveriges folkvalda”.

Aftonbladets intervju med hungerstrejkarna

Läs mer om aktionerna:

https://www.instagram.com/extinctionrebellionsv/

Här finns broschyren för nedladdning och spridning:

https://www.extinctionrebellion.se/nar-klimatkrisen-kommer/