Flashmob för klimatet på Centralen i lördags

I lördags var vi ett gäng danssugna klimataktivister som ville visa vår glädje över att vara vid liv på vår hotade planet.  1 miljon arter – inklusive mänskligheten – hotas av vårt levnadssätt. Let’s stay alive!

Därför dansade vi givetvis till Bee Gees Stayin’ Alive 🕺💃

På en av Stockholms gråaste platser – under Centralbron – samlades vi vid lunchtid för att öva in stegen. När vi efter en halvtimme kände oss uppvärmda och taggade tog vi några bestämda steg in på Centralen och ställde upp oss bredvid julmarknaden. Efter en lyckad första flashmob ville vi inte sluta så vi fortsatte att röra oss dansande framåt längs Drottninggatan fram till Hötorget.

– Det här var SÅ kul – vi gör det igen, sa vi till varandra efter att ha dansat i två timmar!

Det här blev en manifestation som gav mycket energi och glädje, både för oss och för publiken. Budskapet borde också ha gått fram då vi hade två stora affischer som dansade med.