Nytt skolmaterial ger hopp och visioner

Lunds universitet har i samarbete med Naturskyddsföreningen tagit fram ett skolmaterial som hjälper elever att leva sig in i en framtid där klimatmålen redan är uppnådda. Genom materialet får eleverna de redskap de behöver för att kunna diskutera hur en väg ut ur den fossila eran kan komma att se ut.

Bakgrunden till samarbetet är utställningen Carbon Ruins. Den färdigställdes för snart två år sedan och har sedan dess turnerat runt och använts vid diverse workshops med syfte att förstå hur klimatförändringarna kommer att påverka vår värld och hur en väg mot ett fossilfritt samhälle kan komma att se ut. 

Läs mer om skolmaterialet på Naturskyddsföreningens hemsida

Läs mer om utställningen Carbon ruins

Till pressmeddelandet om det nya skolmaterialet (Lunds universitet)