Konsert för klimatet genomfördes i natt

Maxida Märak utanför Riksdagshuset under Climate Live 24 april. Foto Kevin Chang

Under gårdagen (den 24 april) genomförde hundratals artister och unga aktivister gerillakonserter, ljusprojektioner och digitala uppträdanden på fem kontinenter när det globala initiativet Climate Live lanserades. I Sverige samlades folkkära artister och unga klimataktivister vid Sveriges Riksdag. Helen Sjöholm, Maxida Märak, Petra Marklund och Fricky är några av artisterna som står bakom Climate Live i Sverige.

“Med musik som verktyg vill vi förena och mobilisera människor i kampen för klimaträttvisa, och samtidigt fråga världens makthavare: CAN YOU HEAR US YET?”, säger Andreas Magnusson från Fridays For Future.

Klimataktion är en av sponsorerna i projektet.

Läs hela pressmeddelandet: Artister och unga aktivister samarbetar för klimaträttvisa 

Foto: Kevin Chang