Klimataktion Kalmars klimatkväll

Ivar Karlsson

Förra torsdagen anordnade Klimataktion Kalmar tillsammans med Fridays for Future och Folk och Frö en klimatkväll. Det var en av de spontana inslagen under Kalmarsundsveckan, som är en återkommande mötesplats för hållbar utveckling.

Gatubandet Butterbråt spelade och en föreläsning med Ivar Karlsson om tågresandet i Europa stod på programmet.

Intresset för klimatkvällen var större än det fanns plats på Tribergs café i Kalmar. Nu hoppas en av anordnarna, Elisabet Zöttl, på att kunna ordna klimatkvällar varje månad.

Läs artikeln Publiksuccé för satsning på klimatkväll på Barometern (låst artikel)

Debattartikel ”Tänk Europa – tänk tåget” i Barometern 16 september av Sofia Fogelström Ekelund, ordförande Klimataktion Kalmar, Fredrik Sernheim, Fridays For Future, Kalmar och Aina Hagberg, Folk och Frö, Kalmar