Solen är lösningen

Vi kan ta makten över vår egen energi och vi kan göra det nu. Vi behöver varken fossil energi eller uran. Det skriver Klimataktions talesperson Pia Björstrand i ett debattinlägg i tidningen Barometern tillsammans med Per Ribbing, Göran Bryntse och Birger Schlaug.

De menar att vi blivit lurade av energilobbyns ’Newspeak’ (George Orwell, 1984) att tro på skrämmande ord som ”energikris” och ”energibrist”. ”Det finns ingen och kommer aldrig att finnas någon energibrist på planeten Jorden. Det som finns är en brist på vilja att ge folk ett överflöd av billig, ren, förnybar el. Denna bristande vilja beror på en energilobby som lever på att sälja dyr och smutsig el till dig”, skriver de och uppmanar: Rösta på politiker som vill ta maken från energilobbyn. 

Läs mer:

 https://www.barometern.se/debatt/varken-pest-eller-kolera-valj-solelen-876e44a9/?fbclid=IwAR2aRSY9Hn7B-_S3oXzvyQT5QzZmf2CeWowXTrwzoD54XtfSyVk04Pr-2Ko