Andra avsnittet av Klimatröster ute – mot en lokaliserad värld!

Här kommer det andra avsnittet av podden Klimatröster! Det är en podd som fokuserar på positiva exempel och framtidslösningar. I detta andra avsnitt så handlar det om lokalisering som ett alternativ till den globaliserade ekonomin. I centrum står boken Local is our future, skriven av lokaliseringspionjären Helena Norberg-Hodge.

Jan Bergman, väldigt aktiv i klimatfrågan i Nyköping, och Jörgen Leidebrant samtalar i podden utifrån boken Local is our future. I denna bok så målar Helena Norberg-Hodge upp varför den globala ekonomin inte fungerar, på vilket sätt lokalisering är ett mycket bättre alternativ och positiva exempel från hela världen.

Separat går det också att lyssna på en hel intervju med Helena, på länk från Australien (där hon bor). Helena ser att mycket går åt fel håll, och har gjort så länge, men att det också händer enormt mycket under ytan när det gäller lokalisering:

”I can point to hundreds of thousand examples that show us how much we stand to gain in moving in this direction”.

Jan och Jörgen har även snickrat ihop en vision av ett lokaliserat Nyköping 2043. Den får också Helena tycka till om!

Den här poddserien fungerar också som en digital bokcirkel för dig som vill läsa om framtida alternativ till den värld vi nu lever i. Den första boken var Naturlagen och den andra är alltså Local is our future.

Lyssna på Local is our future: Mot en lokaliserad värld på spotify här eller på Soundcloud här

Lyssna på Intervju med Helena Norberg-Hodge på Spotify här och på Soundcloud här