20-27 september = global klimatvecka

I want you to panic

Tiden är knapp för att rädda klimatet. Nu mobiliserar klimatrörelsen för att uppmärksamma det. Den här gången kommer klimatstrejker och aktioner ske över hela världen under en hel vecka. Samma vecka är världens ledare kallade till ett FN-toppmöte om klimatet, den 21-23 september.  FN:s generalsekreterare hoppas att länderna då ska kunna enas om att öka sina klimatambitioner.

De skolstrejkande ungdomarna i Fridays For Future uppmanar nu vuxenvärlden att göra gemensam sak för att visa de politiska ledarna att vi tar klimatkrisen på allvar, och att det är hög tid att politikerna också gör det.

Läs mer om uppmaningen i Öppet brev från FFF

Därför uppmanas alla att delta i Global Week For Future 20 – 27 september.

Här kan du registrera aktiviteter inför Global Week For Future.